lördag 17 oktober 2009

Fråga&svar Varför är Nvey Eco så bra?


Var inte det en bra fråga då? "Vad är det som gör att Nvey Eco är så bra om man jämför med naturkosmetisk make-up?" Utan att jämföra allt för mycket med naturkosmetisk makeup, som absolut är bättre alternativ än konventionell makeup.

Nvey Eco är ett Make-up märke; med det menar jag att det är vad dom gör och det där deras passion ligger. De har gjort make-up i ca 50 år, i huvudsak till make-up artister som ju ställer de högsta kraven. Det hela startade med en skola för make-up artister i Australien, som nu anses som en av de finaste i det landet och med mycket gott rykte i hela världen men framför allt i USA och sydost-Asien. Se www.heleneabicair.com.au för att läsa lite mera. Så här är alltså ett make-up märke med 50 års erfarenhet av att göra smink för make-up artister; det är därför egentligen inte konstigt att det är smink som funkar.

Sen är det ju som du vet certifierat ekologiskt. Ett sådant certifikat från the Organic Food Chain, OFC, är ett bevis på att man har följt mycket stränga krav på naturlighet, renhet och spårbarhet i alla processer. www.organicfoodchain.com.au Här är det 100 % naturligt och minst 95 % ekologiska råvaror, (mineraler går inte att certifiera) och dessutom krav på att det inte får innehålla något av de ämnen som kan vara skadliga. En mycket hög standard i innehållet med andra ord.

Vad som dessutom gör att man kan säga att Nvey Eco har en unikt bra make-up är att man har lyckats kombinera en lång och framgångsrik historia av att göra smink för de som ställer de högsta krav på prestanda med de stränga kraven på naturligt innehåll i en modern och tilltalande make-up serie. Förklaringen är att man på Nvey Eco har en passion för att göra den bästa make-up man kan få fram. Egentligen är det inte så konstigt att det är bra grejor; genom att ha hög kvalitet och en passion för vad man gör så brukar resultatet bli världsklass. Och det är just vad Nvey Eco är!

Det är många som hävdar att något är Världsklass. Så är det kanske, men det gäller att kunna definiera kriterierna om det ska bli trovärdigt. Det här är vad som räknas för Nvey Eco:

Prestanda – man ska kunna lägga en snygg make-up och kunna räkna med att den sitter som den ska.
Sexig – en make-up ska så klart ha färg, så att man kan skapa ett utseende så som man vill ha det.
Välgörande – man ska få en friskare (och vackrare) hy av att använda en produkt (och absolut inte göra den sämre).
Naturlig – man ska känna sig säker på att den produkt man köpt inte ger onödig belastning på vår natur, eller i vår kropp.
Ekologiskt certiferad!

Ja, det var lite om vad som gör Nvey Eco till ett sånt bra märke. Det finns inget likanande. Kom gärna till Stockholms Mässan " Allt för hälsan" den 6-8 november så får du kika på Nvey Eco. Jag kommer att vara där, skriver mer om det senare. Se på åf lista här http://www.turkos.nu/retailer.html

2 kommentarer:

Hanna sa...

Kan du inte göra en lista på bra färgade dagkrämer och foundation (naturkosmetisk)?
Skulle vara till stor hjälp!
Täcker förresten nvey eco´s flytande bra?
Tack för en superbra blogg!

Gabriela sa...

Hej Hanna! Vad glad jag blir över att du gillar min blogg. Mitt svar kommer i ett eget inlägg. Kram G