måndag 22 mars 2010

Rohan J Widdison skapare av Nvey Eco intervjuad


Hannah på Naturligt Snygg har intervjuat Rohan grundaren av Nvey Eco
Rohan har blivit en av mina vänner. Han är en mycket sympatisk, trevlig, lättsam och otroligt kuning man, det han inte vet om makeup är inte värt att veta!

5 kommentarer:

M. sa...

vilken intressant intervju :) jag kände inte till det här märket :)

hoppas att allt är bra med dig!? kram

Anonym sa...

Hej Gabriela! Vilken trevlig blogg du har. Ska börja följa dig här :-)

Jag är ute efter ett solskydd då jag ska åka till Egypten inom kort men det verkar omöjligt att hitta något som är ekologiskt/naturligt och som fungerar bra. Sökte på din blogg och såg att du skrivit om något märke som hette Green People. Kan du rekommendera den? Var köper man den i så fall?

Sedan undrar jag också vad du tycker om mineralfoundations som ID och Everyday minerals. De innehåller ju titandioxid(?) eller liknande vilket jag förstått inte ska vara bra. Vilken foundation rekommenderar du om man behöver en som täcker relativt bra men ändå inte vill se spacklad ut? Har känslig blandhy och en del finnar...

Stort tack på förhand :-)
/Jessica

Gabriela sa...

Hej Molly<3 tack själv, allt är bara bra med mig och hoppas att du också har en toppen vecka. Då tycker jag du ska testa Nvey Eco.En helt underbar makeup serie (som också är ekologiskt ceritiferad till minst 95 %- mineraler går inte att certifiera). Tror att Sax och Kam i Sundsvall ligger närmast dig, men ni kanske är på väg upp till Fjälls och kommer förbi Östersund?? :-)

Hej Jessica :-), Ja, Green People är det solskydd som jag rekommenderar nu (läs gärna vad jag skrivit om solskydd). http://www.simplypure.se/ har deras solskydd. De naturkosmetiska märkena som bland annat Lavera (som jag egentligen gillat bäst) och Dr Hauskha följer Colipas regler och de har därför mineraler som fysiskt solskydd. Weleda har haft nanopartilkar av mineraler (du blir inte så vit, men hellre det än nanopartiklar tycker jag). Jag gillar alltså fysiska filter (men inte mineraler med nano storlek). Tänk på att man även får ett visst solskydd av en eko foundation, det är vad jag själv har nu. Solhatt och kläder är ändå bäst :-) En foundation som täcker bra är Nvey Eco´s creme de luxe foundation. om man för på den med en pensel så kan man få den så skirt man vill. Om mineral foundations, det finns olika kvalité och man kan vilja att mineralerna är bundna i en kräm. Det är mer bismuthen och utfyllnads ämnen som silikoner jag har frågetecken kring.Dessvärre så tåls inte mineral foundation av alla och en del reagerar på bismuthen. Den används för att sitta bra på huden. Många upplever att deras hud blir irriterad och torrare av mineral foundations. Men för andra fungerar de bra. Min egen hud reagerar... Hoppas att jag svarat på dina frågor.

Önskar er en underbar dag!Nu är det dags för lite morgon yoga :-)
Gabriela

Hanna sa...

Hej Gabriela!

Först och främst:
Tack för en enormt ispirerande blogg!

Vilken olja är bäst om man har väldigt känsliga slemhinnor i ögonen? Olivolja är för stark för mig när jag tar bort ögonmakeup.
Ska jag satsa på att köpa mandelolja eller jojobaolja, eller någon helt annan?

Funderar även om jag ska börja äta kosttillskott för min jättetorra och känsliga hy. Vad rekommenderar du då? Känns som att jag inte får ordning på hyn riktigt...Tål exempelvis inte aloe vera, alkohol eller eteriska oljor i hudvården men vill ju ändå gå över helt till den gröna sidan! Hoppas att du har lite tips!

Stor kram!

Gabriela sa...

Hej Hanna,
Jag återkommer med svar till dig och gör det till en Fråga och svar, hoppas att det är okej? Har några frågor som jag inte hunnit svar på ännu. Tips har jag definitivt :-) Önskar dig en härlig helg!! Kramar G