lördag 3 oktober 2009

Parfym från Florascent, Tango


Höstens parfym från Florascent är Tango. Så här beskrivs den: Doften av passion! Gardenia och orkidé är det djärva och blommiga förspelet för den förföriska opoponaxen som når sitt klimax i den erotiska patchoulin omsluten i balsamiska noter.Läs gärna recencionen av en parfymnörds bekänselser i länken ovan. Titta gärna lite extra i tidningen Må Bra´s november nummer :-)

Den europeiska parfymeri traditionen går tillbaks till 1600 talet, då det på de kungliga hoven blev modernt med läderhandskar vid olika tillställningar. För att förbättra doften av lädret började handskmakare att behandla lädret med aromatiska tinkturer.
Snart ökade efterfrågan av tillgängliga dofter. För att extrahera arom från mera känsliga råvaror och på så sätt vidga tillgången på doftkällor utvecklades nya framställningsmetoder så som enfleurage, destillation och maceration. Nu kunde handskmakarna/ parfymörerna använda väldoftande essenser som till exempel ros och viol för sina kreationer. Det här var begynnelsen på det europeiska parfymeriet.
Florascent är trogen den genuina parfymerikonsten. Parfymör Roland Tentunian lockar fram de mest fantastiska dofter genom att använda traditionella metoder och de ädlaste naturliga råvaror. Florascentsdofter är alla naturliga och innehåller delvis ekologiska/fair wild blommor och örter - utan syntetiska imitationer och ftalater. parfym som är helt frit från hälsovådliga tillsatser. Underbara, ekologiska råvaror ger underbara dofter som handtappas och försluts förhand på vackra flaskor. Packas sedan i vackra handgjorda kartonage. Och med över 20 exklusiva dofter att välja mellan, är du säker på att hitta en (eller fyra) att du inte kan leva utan :-)
Läs mer om doften Pipapo
http://rocketqueens.blogg.se/2009/march/florascent-pipapo-eller-berattelsen-om-en-akt.html
och Rose
http://rocketqueens.blogg.se/2008/august/florascent-rose.html
Finns hos : Pure Organic shop, Drottninggatan 36, Malmö
Saxokam, Galleria IN: Stora Torget, Sundsvall
Meretes butik,Kungsgatan 33, Umeå
Moonsun, Lilla Nygatan 20, Gamla stan, Stockholm
Linda H Naturkosmetik, Storgatan 41, Falkenberg
Habits, Köpmangatan 5, Haparanda
City Green, Cityterminalen, Stockholm
Hörby Hud & Hälsa, Gamla Torg 3, Hörby
www.simplypure.se
www.sisbiz.se
www.a-store.nu/se/
Och hos mig :-) www.naturkosmetik.nu

Inga kommentarer: