måndag 7 september 2009

Stärk ditt immunförsvar -10 tips


Stärk ditt immunförsvar inifrån
Nu kommer vi till insidan, bra tarmflora är viktigt för vårt immunförsvar och vår hälsa.
1. Probiotika kan hjälpa oss, det är mjölksyrebakterier (har inget med kossans mjölk att göra) och ser till att det finns snälla och bra bakterier där.
2. Börja gärna din dag med ett glas ljummet vatten med ekologisk pressad citron.
3. Bra fetter, och då menar jag smör, olivolja, sesamolja och kokosfett (kan även höja ditt immunförsvar). Alla dessa oljor förstås kallpressade ekologiska och välj bort margariner och annat modifierat fett.
4. Ät massor av bär!! Skogen är fulladdad och bären är fulla av vitaminer och antioxidanter. Grönsaker <3>

5. De viktigaste vitaminerna och mineralerna för att höga immunförsvaret är vitamin A, D och E och mineralet zink som stärker immunförsvaret helt naturligt. Zink finns i massor av i jordgubbar och pumpakärnor.

6. Är du kvinna så bör de se till att du har ett bra järnvärde eftersom ett lågt kan minska ditt immunförsvar.

7. Kryddor och örter! Den finns flera som är speciellt bra för att stödja immunförsvaret: echinacea (rödsolhatt) propolis, timjan, fläder och vitlök. Observera att man måste vara försiktig med echinacea om man är överkänslig mot korgblommiga växter.

8. Må gott! Ät näringsrikt, krama varandra eller dig själv det höjer faktiskt också ditt immunförsvar. Ta ett avslappande bad och unna dig en skön massage.

9. Ta promenader utomhus och vädra ditt hem. Virus gillar inte frisk luft. Du ökar också din nivå av D- vitamin.

10. Bra hudvård som är baserad på vegetabiliska kallpressade oljor med eteriska oljor ökar ditt välbefinnande och ökar ditt immunförsvar.

Jag ger här inget råd om vaccination eller inte men lägger till en länk som kan vara intressanta att läsa. http://www.vitamera.se/artikel-fragor-och-svar-om-svininfluensan-p69.html

Inga kommentarer: