fredag 14 augusti 2009

Fråga&svar Koppar i vattnet + hår


Hej Gabriela!
Min pappa har aggressivt vatten vilket gör att det blir kopparutfällningar i vattnet eftersom han har kopparledningar i huset.
Jag vet att det finns speciella schampon för att få bort dessa beläggningar hos frisörerna men finns det något naturkosmetiskt sätt att få bort dessa också? Förutom att försöka undvika tvätta håret så ofta där och att använda så kallt vatten som möjligt och att ”spola ur” ledningarna innan man duschar? Jag förmodar att de produkter som finns hos frisörerna också är ohälsosamt djuprengörande…

Håret blir ju lätt missfärgat men framför allt så blir det strävt och tjorvigare när det tvättats i kopparhaltigt vatten.
När det gäller badhusbesök så har jag förstått att man skall blöta håret rejält så att mindre mängd klorvatten sugs upp i håret. Även här finns ju speciella schampon som tar bort klor (samma produkter som tar bort koppar). Finns det något naturkosmetisk som tar bort klorbeläggningar?

Hoppas på ett snabbt svar- annars åker saxen fram på tjejerna :-)!!

Kram, M

Hej!
Då ska vi se vad vi kan göra för att döttrarna ska få behålla sitt hår :-). För mycket koppar i vattnet kan orsaka missfärgning av hår och om man är blond blir det gärna lite grönt. Vid höga halter av koppar kan småbarn riskera att få diarréer. Sedan så säger man att även våra hormoner påverkas av för mycket koppar, men det lär inte hända på så få dagar. Jo, lite omständigt kanske?…. men askorbinsyra eller äppelcider vinäger kan användas i sista sköljvattnet. Gärna två sköljningar så blir håret mjukare och mindre grönt. 1-2 msk äppelcider till sköljvattnet 7-10 dl vatten. Klor är starkt irriterande på huden. Skölj även här med äppelcider vinäger det tar även bort kalkavlagringar. Mina flickor smörjde jag in med sheasmör innan de skulle i väg på badet. Huden blir liksom gåsen vattenavstötande som den ska vara J . Någon annan som har fler tips som ni vill dela med er av?

Kram Gabriela

Inga kommentarer: