måndag 10 augusti 2009

Fråga&svar Mörk under ögonen


Hej Gabriela.Tack så hemskt mycket ! Skulle vilja fråga en sak; Min mamma är 45år och hon har alltid svart under ögonen och hon har börjat fåttt rynkorså kan inte du ge några tips som kan hjälpa henne ? Tack så mycket annars ! =)

Hej,
Då ska vi se vad vi kan göra för din lilla mamma. Här är det lite svårare eftersom jag egentligen behöver en bild för att se nyanser och gärna få ställa lite frågor, men… Att vara mörk under ögonen kan vara delvis genetiskt och bero hur transparent hennes hud är, men det beror också på hur hon dricker vatten, för mycket, för lite, allt på en gång (spolar ur njurarna och kan skapa obalans) ca 2 -2 ½ liter brukar vara lagom. Viktigt är också att vi äter mycket grönsaker och får i oss vätska från dessa. Hur sover hon, oro etc. påverkar också. Rekommenderar också att hon träffar en naturkosmetisk hudterapeut och får behandling och mer rådgivning för att se vad som kan göras.
En bra ögon kräm som ökar cirkulationen, skyddar och ger ny näring till huden. Favorit ingredienser jag gärna ser är: vetegroddsolja rik på e-vitamin och har föryngrande egenskaper (måste väljas med omsorg, finns dålig vetegroddsolja som extraheras med hjälp av lösningsmedel L) johannesört, mandelolja, myrra är en eterisk olja som används för sina föryngrande egenskaper. (Mina absoluta favorit kommer från Alqvima som har en ingredienslista som får mig att gråta av glädje J ). Viktigt är att välja en ögonkräm som stödjer den känsliga huden under ögonen. Vi har nästan ingen talgproduktion runt ögonen och här är huden mycket tunn, så man ska vara lätt, lätt på hand.

Något som både hjälper och gör att det ser snyggare ut direkt är Nvey Ecos erase. Den döljer plitor, mörka ringar under ögonen och andra små skönhetsfel. Läs vad bloggarna säger om den: http://sminkjante.blogspot.com/2008/11/nvey-eco-organic-erase.html
http://www.inthemake.se/category/inthemake-testar.html

Varför den fungerar så bra på huden är att den innehåller en blandning av ekologisk ricinolja (mjuk och fet olja som lugnar och är det optimala alternativet till paraffin), tistel (hjälper att öka fuktighetshalten i huden, och är bra för att läka skadad eller irriterad hud och att göra den mjuk och smidig) , jojoba (den liknar hudens eget sebum och hjälper huden fuktighetsreglering och stabilisering den balanser och skyddar) och naturligt bivax (innehåller fettsyror, mineraler och A vitamin. Bivax är rikt på glukos som ger huden skydd, energi och en mjuk, följsam känsla ) ger NVEY ECO Erase en fin och jämn täckning, samtidigt som den är lugnande och vårdande för din hud där den är allra mest känslig. Både huden och själva produkten skyddas av de naturliga antioxidanterna och värdefulla eteriska oljor så som rosmarin, timjan och lavendel. Jag brukar ta en liten spatel och försiktigt skrapa upp en liten, lite färg och sedan värmer jag den mellan fingrarna innan jag varsamt duttar- smeker in erasen under ögonen. Det finns fler sätt att göra det på, se bloggarna. Erasen går in bättre om den får lite värme.

Ingredients/ Ingrédients: Caprylic Capric Triglyceride [Coconut Oil], Carthamus Tinctorius [Safflower] Oil, Ricinus Communis [Castor] Oil, Cera Carnauba [Copernicia Cerifera Palm Wax], Simmondsia Chinensis [Jojoba] Oil, Kaolin, Cera Alba [Natural Beeswax], Ascorbyl Palmitate [Vitamin C], Sorbitan Olivate, Candelilla Cera [Euphorbia Cerifera] Wax, Tocopheryl Acetate [Vitamin E Acetate], Daucus Carota [Carrot Oil], Lonicera Caprifolium [Honeysuckle] Extract, Origanum Vulgare [Wild Marjoram] Extract, Thymus Vulgaris [Thyme] Extract, Cinnamomum Zeylanicum [Cinnamon Bark] Extract, Rosmarinus Officinalis [Rosemary Leaf] Extract, Lavandula Angustifolia [Lavender Flower] Extract, Hydrastis Canadensis [Golden Seal] Root Extract. May contain/ Peut Contenir: [+/-] Mica CI77019, CI77491, CI77492, CI77499, CI77007, CI77891.

Jag hoppas att detta var till någon hjälp. Rynkorna återkommer jag till, där finns så mycket man kan göra,

Solstrålar, Gabriela

Inga kommentarer: